نحوه اتصال به پروتکل FTP چاپ


چندی پیش مقاله ای منتشر کردیم و در آن به اینکه پروتکل FTP چیست پرداختیم و این پروتکل را به شما معرفی کردیم. همانطور که قول داده بودیم، امروز در خصوص روش های مختلف اتصال به این پروتکل با شما صحبت خواهیم کرد.
برای اتصال به پروتکل FTP روش های مختلفی وجود دارد از جمله: 1. استفاده از نرم افزار های گرافیکی 2. اتصال از طریق مرورگر 3.اتصال از طریق Command Prompt و نرم افزار های دستور محور (بدون رابط گرافیکی) 4. اتصال از طریق My Computer
1. استفاده از نرم افزار های گرافیکی
استفاده از نرم افزارهای گرافیکی جهت اتصال به پروتکل FTP مرسوم ترین شیوه اتصال به این پروتکل می باشد. برای این کار ابتدا باید یک نرم افزار FTP مانند FileZilla یا CuteFTP را بر روی رایانه خود نصب نمایید. سپس با وارد کردن اطلاعاتی از جمله آدرس FTP سایت و یا رایانه مورد نظر (معمولا آدرس های FTP بدین صورت میباشند: (ftp.yourdomain.com)، نام کاربری و رمز عبور خود اقدام به دانلود و یا آپلود فایل های مورد نظر خود نمایید. همانگونه که گفته شد این روش، مرسوم ترین شیوه و همچنین از ساده ترین روش ها برای اتصال به پروتکل FTP می باشد و پیچیدگی خاصی ندارد. از آنجا که فعلا بحث این مقاله طریقه و چگونگی ساخت اکانت FTP نمی باشد لذا حتما در آینده نزدیک در این مورد نیز با شما صحبت خواهیم کرد.
شما می توانید نرم افزار FileZilla را از قسمت دانلود های ناحیه کاربری خود به راحتی دانلود فرمایید.
2. اتصال از طریق مرورگر
از دیگر روش های اتصال به FTP، اتصال از طریق مرورگر می باشد. بدین ترتیب که با وارد کردن آدرس FTP خود به صورت ftp.yourdomain.com یا ftp://www.yourdomain.com و با ورود اطلاعات کاربری خود (نام کاربری و رمز عبور اکانت FTP) به پروتکل FTP خود متصل شوید و در صورت نیاز فایل های مورد نظر خود را ویرایش، مشاهده و یا دانلود نمایید. استفاده از این روش هم پیچیدگی چندانی ندارد و برای جستجو و خواندن اطلاعات بسیار کارآمد است. اما در مقایسه با روش اول یعنی استفاده از نرم افزار های گرافیکی از سرعت پایین تر و همچنین از قابلیت اعتماد کمتری برخوردار است.
3.اتصال از طریق Command Prompt و نرم افزار های دستور محور (بدون رابط گرافیکی)
یکی دیگر از روش ها جهت اتصال به پروتکل FTP، استفاده از برنامه های خط فرمان یا به عبارتی برنامه هایی در سبک و سیاق Command Prompt می باشد که فاقد رابط گرافیکی می باشند. تقریبا همه ی سیستم عامل های امروزی مانند ویندوز، Mac OS و نسخه های مختلف لینوکس،دارای برنامه هایی خط فرمان محور به صورت پیشفرض هستند. این بدین معناست که شما می توانید بدون نیاز به هیچ برنامه اضافی دیگری از برنامه CMD خود ویندوز استفاده نمایید.
نحوه کار هم به این صورت است که شما با وارد کردن عبارت FTP در ابتدا و پس از یک فاصله (Space) با وارد کردن IP و یا دامنه مورد نظر میتوانید وارد پروتکل FTP هاستینگ و یا رایانه مقصد مورد نظر خود شوید که در اینجا هم مانند مراحل قبل، پیش از ورود کامل به سیستم از شما نام کاربری و رمز عبور اکانت FTP شما در خواست می شود. اما به دلیل نداشتن رابط گرافیکی کاربر پسند و پیچیدگی آن، بیشتر افراد ترجیح می دهند از روش های اول، دوم و یا چهارم استفاده نمایند که با گرافیک سر و کار دارند نه با متن و خط فرمان !
4. اتصال از طریق My Computer
یکی دیگر از راه های اتصال به پروتکل FTP که به نظر آسان تر و دم دست تر هم می آید، اتصال از طریق My computer ویندوز می باشد. جهت این کار فقط کافیست My Computer خود را باز کرده و در قسمت نوار آدرس (Address Bar)، آدرس پروتکل FTP مورد نظر خود را وارد نمایید (برای مثال بدین شکل: ftp://www.yourdomain.com) سپس کلید اینتر (Enter) را فشار دهید. سپس نام کاربری و گذرواژه خود را وارد کرده و Ok کنید. حال شما وارد فضای هاستینگ خود و یا رایانه مورد نظر خود شده اید که از لحاظ ظاهری، ظاهر خود ویندوز را دارد و به دلیل آشنا بودن محیط کاربری آن کار کردن با آن به مراتب از روش های فوق آسان تر است.


آیا این پاسخ مفید بود؟

  • 0
« بازگشت